De Omgeving

B&B De Schoenlapper ligt in Sleen (Drenthe), ongeveer 8 km van Emmen en 15 km van Coevorden. Een sfeervolle omgeving met veel mooie wandelroutes en fietsroutes. Maar ook golfers kunnen hun hart ophalen op de verschillende mooi aangelegde golfbanen. Een dagje winkelen in Emmen, een bezoek aan de dierentuin of een museum behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden. Wij informeren u graag over de mogelijkheden!

Wandelen

Veel mensen kennen Sleen van de wandelpaden: het Pieterpad en het Drenthepad lopen door het dorp. Maar ook als u minder lange afstanden wilt lopen biedt Sleen en haar omgeving veel mogelijkheden. Wij informeren u graag over de mogelijkheden!

Pieterpad lopen

Loopt u (etappes van) het Pieterpad? Voor de etappes Rolde-Schoonloo, Schoonloo-Sleen en Sleen-Coevorden is onze B&B een prima uitvalsbasis. U kunt dan desgewenst meerdere nachten op onze locatie slapen en hoeft u niet steeds met uw spullen te slepen. Rolde, Schoonloo en Coevorden zijn van onze B&B en vice versa goed met openbaar vervoer te bereiken. In overleg en tegen een geringe vergoeding is halen en brengen met de auto ook mogelijk.

Fietsen

In Drenthe, en zeker in de omgeving van Sleen, kunt u altijd prachtig fietsen. Fietsroutes en fietspaden te over. Met het fietsknooppuntensysteem bepaalt u eenvoudig zelf de route en het aantal kilometers dat u wilt fietsen.

Een paar keer per jaar zijn er speciale fietsactiviteiten:

  • Een keer per jaar start de fiets3daagse “Fietsen ohne Grenzen” in het nabijgelegen Coevorden.
  • Ook als u meedoet aan de Drentse fietsvierdaagse is onze B&B gunstig gelegen. U kunt opstappen in nabijgelegen startplaatsen Emmen of Dalen.

Op het Slenerzand is een zeer populaire mountainbikeroute, zie www.bushbikers.nl

Golfen

De Drentse Golfclub ”De Gelpenberg” in Aalden is een van de mooiste golfbanen in Noord Nederland en ligt op een kwartier rijden van Sleen.

Cultuur

Vindt u het leuk wat meer te weten te komen over de geschiedenis van Drenthe? Dan zijn onderstaande suggesties een bezoekje waard!

Overige

In de omgeving van Sleen zijn diverse leuke uitstapjes te maken.

  • Dierenpark Emmen
  • Plopsaland
  • Verkeerspark Assen
  • Speelplas Kibbelkoele (met strand)
  • Waterskien op het Ermerstrand